1918 - Veli Veljeä Vastaan

Linden Lake Games
1918 - Veli Veljeä Vastaan
1918 - Veli Veljeä Vastaan

Suomen sisällisotaan sijoittuva lautapeli

Tuotetta rajoitettu erä.
59,00 €
Saatavuus 1 kpl
Toimitusaika 2 - 4 työpäivää

Kotimainen korttivetoinen sotapeli, joka sijoittuu suomen sisällisotaan 1918. Peli valittiin Pelaajien Valinta 2018 äänestyksessä vuoden harrastajapeliksi! Jos sotapelit ovat ennalta hieman tuntemattomampi genre, voisi tässä olla erinomainen peli aloittaa uusi aluevaltaus. 

Pelin korttimekaniikka on tuttu myös jo klassikoiksi muodostuneista peleistä, kuten Paths of Glory, For the People ja Hannibal. Näissä peleissä historia kohtaa pelattavuuden erittäin mielenkiintoisesti ja historialliset tapahtumat seuraavat toisiaan. Välttämättä sota ei kuitenkaan etene juuri kuin historiankirjoissa kerrotaan, mikä tietenkin on jossain mielessä koko homman ns juju. 1918 Veli Veljeä Vastaan on kuitenkin nopeampi ja hieman helpompitajuinen kuin aiemmin mainitut sotapelit. Asiaa auttaa myös tuttu ympäristö ja kartta.


Julkaisijan yhteenveto:

1918 – Veli Veljeä Vastaan on Suomen sisällissotaan sijoittuva korttivetoinen sotapeli kahdelle pelaajalle. Toinen pelaaja vastaa senaatin johtamien valkoisten joukkojen taistelusta toisen koittaessa johdattaa kansanvaltuuskunnan johtamat punaiset vallankumoukselliset voittoon.

Pelissä on yli viisikymmentä historiallista tapahtumaa kuvaavaa korttia. Jokaisessa kortissa on paitsi peliin liittyvä kuvaus myös lyhyt historiallinen teksti ja siihen liittyvä kuva. Pelilautana on Suomen kartta vuodelta 1918, johon on merkitty kaupungit ja niitä yhdistävät maa- ja rautatiet.

Valkoisen pelaajan tavoitteena on vallata punaisten hallussa olevat strategiset kaupungit punaisen pelaajan koittaessa joko valloittaa valkoisten pääkaupunki Vaasa tai pitää omat alueensa pelin loppuun.


Julkaisijan sivu
Board Game Geek

Pituus:
31 cm
Korkeus:
7 cm
Leveys:
22 cm
Paino:
2 kg