European Pinball Championship 2018 ja Blast! From The Past tunnelmia

European Pinball Championship 2018 ja Blast! From The Past tunnelmia

Viikonloppuna Tampereella järjestettiin Flipperin EM-kisat ja samassa yhteydessä Pakkahuoneella oli myös Blast! From The Past arcade-pelitapahtuma. Sunnuntaina suuntasin siis itsekin Pakkahuoneelle lätkimään flipperiä ja katsomaan pelitarjontaa. Eihän vanhan liiton pelit rajoitu ainoastaan lautapeleihin. 


Tullikamarilla kaikuikin miellyttävä flippereiden kolina ja tunnelma oli kuin vanhan ajan pelihallissa. Flippereitä oli joka lähtöön ja kympin passilla pelaamaan pääsi rajattomasti muutaman kymmenen flipperin valikoimaa. Suurin osa tapahtuman flippereistä oli varattu vain kilpailijoille.

Viimeksi flipperiä ehkä noin 20 vuotta sitten pelanneena oli tuntuma koneisiin aika hakusessa. Pikkuhiljaa alkoi päästä peleistä jyvälle ja koneet vei mukanaan. Vajaa pari tuntia hujahti kuin siivillä pelaillessa. Porukkaa paikalla oli ihan mukavasti, mutta pelaamaan ei juuri tarvinnut jonotella. Aina löytyi vapaa kone tai pystyi lyöttäytymään moninpeliporukkaan. Muutaman kilpapelaajan kanssa pelatessa saattoi vain ihailla vuosia hiottuja taitoja. Koneet saivat kirjaimellisesti kyytiä. Flippereitä paikanpäällä oli 70-luvulta lähtien tämän vuosituhannen vehkeisiin. Pelejä tapahtumaan oli tuotu mm. Tamperelaiselta Ikuri Arcade-pelihallilta.

Klubin puolelle oli puolestaan tuotu reilu kymmenkunta vanhaa arcade-klassikkoa. Paikalta löytyi mm. Gauntlet, Tempest ja OFF Road. Pelit oli pelattavissa kolikoilla. Tällä puolen oli harmillisen vähän väkeä ja itsekään en ehtinyt näihin enempää perehtymään, koska kaikki aika hujahti Flippereiden parissa. Arcadepelit tapahtumaan toi Reprocade Oy. 


Kaiken kaikkiaan flipperitapahtuma oli erittäin hieno ja tunnelmallinen. Tapahtumasta jäi kuva, että flipperiharrastaminen elää vahvana ja voi hyvin. Pieni nälkä lätkiä flipperiä jäi ja luultavasti löydän itseni vielä lähitulevaisuudessa näiden kimpussa opettelemassa flipperin saloja. Tunnelma mekaanisten koneiden ääressä ja ihmisten kanssa pelatessa on jotain, mitä ei tietokoneen ääressä saavuta. Eli juuri sitä minkä puolesta Wanha Liitto liputtaa!


Teemuwww.epc2018.net/

www.ikuriarcade.com/

www.reprocade.com
Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.