Katsaus: Legend - Winds of War 1934-1940

Katsaus: Legend - Winds of War 1934-1940


Legend sijoittuu Italiaan, legendaaristen Mille Miglia -kisojen aikaan 30 ja 40 -luvuille. Suomessa vastaava katukisa oli kuuluisa Eläintarhanajot vuosina 1932-1964.

Ensimmäinen yllätys oli positiivinen, sillä pelin heksanmuotoiset radanpätkät olivatkin erinomaisen paksuja sekä erittäin kauniita taiteeltaan. Upeat maisemat eivät ole edes pelkkää silmäkarkkia, sillä ulos täräyttävä kilpuri saa vahinkoa sen mukaan rytiseekö metsään, pellolle tai vaikka tallin seinään.

Olimmekin jo aiemmin todenneet Legendin uuden version sisältävän varsin geneeriset puuautot, joten pettymys ei korventanut sisuksia kovinkaan kovaa. Enää. Aiemmassa painoksessa autot olivat pahvisia ständejä (liekö sekään kovin hyvä ratkaisu), mutta niissä oli piirretty kyseinen historiallinen rassi mallikkaasti näkyville. Näistä automeepleistä ei kyllä hyvällä tahdollakaan saa Eläintarhanajot -ikäluokan formuloita. Onneksi rakkaus lajiin näkyy pelaajille jaettavissa status -korteissa, joissa värit ja tekstuurit mukailevat historiallisten automallien kojelautoja. Ajajakortit ja varaosat ovat komean näköisiä. Varaosakortit saavat erityismaininnan, sillä ne ovat kuin kyseistä varaosaa mainostavia julisteita. Iloisesti voi todeta myös muiden komponenttien olevan ihan mallikkaita.Pieni “mutta” asiassa kuitenkin on. Myymässämme “Winds of War” -lisärin sisältämässä paketissa, lisäosa on kirjaimellisesti päälleliimattu. Tai tarkemmin sanottuna päälleliimattava. Rataheksoihin tarroitetaan uudet tunnisteet, sekä työläämpänä prosessina uudet merkit kaarteen aloitusta ja lopetusta varten. Kaksin tarroittaessa hommaan hupeni vähän päälle tunti, kun rauhassa valmisteltiin. Tämä on hyvä tiedostaa, jos pelin meinaa hankkia lahjaksi, tai vaikka suoraan pöytään pelattavaksi.Kun vauhtiin päästiin, peli alkoi sujua melko pikaisesti. Kisoja on useampaa eri sorttia ja voipa pelissä ajaa jopa kilpakuskin uraa. Peli etenee hyvää tahtia ja peli ohjeistaakin pitämään vuorot lyhyinä, jotta pelaajalla säilyy ajamisen tunnelma. Saattaapa hätäiselle kuskille käydä ihan vahinkojakin, rataa edennyttä autoa ei nimittäin sääntöjen mukaan saa palauttaa ruutuakaan takaisinpäin!

Kilpailun aikana sattuu ja tapahtuu, sillä pelistä löytyy tapahtumakortit, joita ajoittain nostellaan. Harjoituskisassamme tien pinta vahingoitti renkaita, sillä sotaan varustautuva Italia laittoi rahaa mieluummin tankkeihin kuin teiden ylläpitoon, ja kisan ratkaisuhetkillä sanomalehti paiskautui päin kisaa johtavan auton jäähdytinritilää, jolloin auto piti pysäyttää viilentelemään ylikuumennutta moottoriaan.Lyhyellä katsauksella tämä vaikutti todella mielenkiintoiselta ja riittävän syvälliseltä autoilulta viehättämään pidemmäksikin aikaa. Kisatyyppejä riittää ja ratoja voi tehdä vaikka oman mielen mukaan. Monta peukkua ylös! (kunhan malttaa aluksi tehdä nuo mainitut askartelut)


Jani

Wanha Liitto


Pelin lisäosaan voi ladata ajanottokaavakkeen julkaisijan kotisivuilta osoitteesta:

http://www.wbsgames.com/Downloads/TimeChart.pdf


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.